Fizetős lesz a Városliget foicipályáinak egy része

Fizetős lesz a Városliget foicipályáinak egy része

A Városliget megújulása során a focipályákat is felújítják. Lesznek azonban olyanok, amiket csak pénzért lehet használni. 

A Városliget Ötvenhatosok tere felé eső oldalán, a nagyjátszótér mellett focipályák álltak, a Liget projekt részeként ezt is felújítják - írja a Pesti Hírlap.

A Városliget a Facebook oldalán azt írja, a felújítás után ezeknek a sportpályáknak egy része nem lesz ingyenes és szabadon hozzáférhető, azokat pénzért, előre kell majd kibérelni. Az ott található zuhanyzók sem lesznek ingyenesek.

Az alapbűn azzal lett elkövetve, hogy a főváros korábbi vezetése átjátszotta a kormánynak 99 évre a Városliget működtetését." - mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Klubrádió műsorában annak kapcsán, hogy fizetni kell a ligeti focipálya használatáért.
Horváth Csaba nem érti, hogy miért volt szüksége a kormánynak a Városliget szétverésésre, mikor inkább több zöldterületre lenne szüksége. Zuglóban is találhattak volna olyan területeket, ahol építkezhettek volna. 

A Városliget Zrt. a 168 Órának azt a választ küldte, hogy a hivatkozott városligeti műfüves focipályát a Liget Budapest Projektet megelőzően sem lehetett ingyenesen használni, csak bérleti díj ellenében. Új akadálymentes öltözők épülnek a helyszínre, a terület kiegészül egy szintén bérelhető, gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pályával, de a mellettük lévő 3 darab gumiburkolatú, multifunkcionális sportpálya is teljesen megújul, melyek továbbra is ingyenes lesznek használhatóak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.14

Szabó Tímea: Minden bajba jutott kapjon legalább 100 ezer forintot

A Párbeszéd óbudai országgyűlési képviselője válságkezelő alapjövedelmet vezetne be az egész országban. Azon a félmillió bajba jutott emberen segítene, akiknek a Fidesz csak a megalázó közmunkát ajánlotta fel!

  • 2020.07.14

Számos fideszes hazugságra fény derült a Mátrai Erőmű adásvétele kapcsán

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kapott iratokat az MVM-től a közérdekű adatigénylése eredményeként.

  • 2020.07.14

Dobrev Klára: Háborús politika, amit Orbán folytat

A kormány EU-ellenes határozata az ellehetetleníti az európai szintű együttműködést, és Magyarország jövőjét is veszélybe sodorja. A DK nem vett részt a megszavazásában.