Idén elindul a bérlakásépítési program Óbudán

Idén elindul a bérlakásépítési program Óbudán

Kiss László, újdonsült szocialista polgármester sikerrel vette az első akadályokat a III. kerületben.

Az első négy hónap munkáját értékelte a 444.hu-nak adott interjújában Óbuda polgármestere. A kampány fő ígéretének, a bérlakásépítési program megvalósításának már idén nekikezd.

Ezzel helyben enyhít a főváros legfontosabb problémáján, a lakhatási válságon.

A fideszes városvezetés Óbudán is káoszt és adósságot hagyott maga után. A békásmegyeri piac befejezésére kötelezettséget vállaltak úgy, hogy nem volt rá egy forint sem. Az új városvezetés azonban Kiss László vezetésével megtalálta a szükséges 1,4 milliárd forintot a héten elfogadásra kerülő új költségvetésben.

Így az év második felében már egy teljesen új piac várja majd a városrész lakóit!

Nemcsak pénz nem volt a kasszában, de a zöldítést és a klímavédelmet sem tartották szem előtt a Fidesz helyi csicskái. A fák mellett, az árnyékot, az ivóvizet és nyilvános wc-ket is kifelejtették a fejlesztésekből. Ezek pótlása ugyan nagy erőfeszítést igényel a kerület új vezetésétől, de már ennyi idő alatt is értek el eredményeket. Fákat, órát helyeztek ki a Heltai Jenő téren létesült parkban és csökkentették a beton- és kőburkolatok arányát.

A kinevezett új jegyző már gőzerővel dolgozik a kerület átvilágításán.   

Fontos siker, hogy Karácsony Gergellyel karöltve a kerület polgármestere a Nánási úti gát mellett tette le a voksát, így legalább 1000-1500 fa menekülhet meg a Római-parton. A helyben élők és a természetes környezet érdekei érvényesülnek tehát az ingatlanmutyival szemben. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Időjárás-előrejelzés

Milyen idő várható ma, holnap és holnapután?