Szabó Szabolcs: Megkezdték a Színművészeti elfoglalását

Szabó Szabolcs: Megkezdték a Színművészeti elfoglalását

Óriási tiltakozást váltott ki Vidnyánszky Attila kinevezése. Felmondások kezdődtek az SZFE-nél.

A Színház és Filmművészeti Egyetemet eddig fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium felállította a kuratóriumot, amely az egyetemet tulajdonló alapítványt vezeti majd szeptember 1-jétől. Az élére Vidnyánszky Attila rendezőt, a Nemzeti Színház főigazgatóját nevezték ki

Az egyetem kapcsán minden fontos ügyről ez az alapítvány fog majd dönteni.

Érdekesség, hogy Vidnyánszky a Magyar Teátrumi Társaság vezetőjeként hosszú ideje becsmérli már a Színműt. 

Ezek után nem meglepő, hogy a legendás Zsámbéki Gábor, aki 1979 óta oktatott színészosztályokat az egyetemen, a hír után felmondott az SZFE-nél. Nem sokkal később pedigva Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti és Művészetközvetítői Intézetének megbízott vezetője, Gáspár Máté is lemondott minden funkciójáról.

Szabó Szabolcs: "A Kulturkampf újabb állomása, hogy megkezdték az SZFE elfoglalását".

Vidnyánszky kinevezése nem csak az SZFE körein belül keltett nagy felháborodást. Szabó Szabolcs, ellenzéki országgyűlési képviselő, a Kulturális bizottság tagja például Facebook-oldalán jelentette ki, hogy ez egy újabb állomása az SZFE elfoglalásának. 

Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes közleményben reagált a hírre. Mint írta, Vidnyánszky kinevezésével vége a Színművészeti függetlenségének és szabadságának.

Budapest kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként végtelenül felháborít, hogy a gondolat-, vélemény- és művészi szabadság egyre korábban tűnik el, a hatalom ezeket már az egyetemen sem tűri meg, ezek után pedig már csak a NER-nek tetsző fiatalok juthatnak majd be a színművészetire. A DK szerint az a hatalom, amely a szabad kultúra ellen visel harcot, az a saját hazája és nemzete ellen háborúzik. A kultúra, a művészet természetszerűen szabad, minden más csak hatalmi szóra ácsolt értéktelen giccs és propaganda.  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.