Lázár szerint ő teniszezni és nem fideszezni jött

Lázár szerint ő teniszezni és nem fideszezni jött

Lázár került a Magyar Tenisz Szövetség élére. Nagy visszatérésre ne számítsunk, hiába szerzett pontot, a meccset régen elvesztette.

A következő egy évben szeretnék segíteni a béke megteremtésében, a múlt lezárásában. (…)A magyar sport legnagyobb támogatója az adófizető lakosság, az embereknek nem presztízsberuházások kellenek, hanem sportolási lehetőségek.

Így kezdte programbeszédét Lázár János, akit egy újabb hangzatos címmel ajándékoztak meg. A Magyar Tenisz Szövetség élén Szűcs Lajos fideszes politikust váltotta.

Szűcs elnökösködése alatt 3,5 milliárd forint hiány keletkezett az MTSZ kasszájában.

Úgy látszik, ezt a vámpírkormány sem tűrte beavatkozás nélkül. A szavazás előtt Szűcs levelét felolvasták az egybegyűlteknek. Az nem derült ki, hogy hová lett a pénz, de a volt elnök biztosított mindenkit, hogy a szövetségben békét akart teremteni. Nem jött össze, majd most Lázár próbálkozhat.

Lázár elmondása alapján a posztra maga Orbán Viktor kérte fel.

A lakógyűlést idéző szavazás csúszással indult, a szavazati joggal rendelkezőknek kevesebb mint a fele érkezett meg a helyszínre. Végül már nem számított a létszám, és a jelenlévők megszavazták az egyetlen jelöltet – Lázárnak ugyanis nem akadt kihívója.

Ezek után az elnökségi tagokat választották meg. Nem ment zökkenőmentesen: új szavazatszámlálókat kellett felkérni, akik a régiekkel közösen kétszer átszámolták a leadott voksokat az eredményhirdetés előtt. Végül sikerült mindenkinek odakerülnie, ahová kellett.

Ha azt hinnénk, hogy az MTSZ elnökének választott Lázár kitört a kényszerű száműzetésből, akkor tévedünk. Az igen törekvő, ugyanakkor önállóskodásra hajlamos politikus még mindig nem lopta magát vissza Orbán szívébe. A miniszterelnök nem kedveli a dörzsölt fickókat, neki csicskalelkű alattvalók kellenek. Lázár viszont pont nem ilyen, ő politikus.

Nincsenek hosszabb távú sportvezetői ambícióim. Nagyon érdekes ez a világ, de én politikus vagyok – mondta Lázár, aki egy évre vállalta az elnökséget.

A lóbiztos évekig Orbán helyetteseként működött, a hatalom viszont megártott neki. Azt hitte, hogy büntetlenül nevezheti Csányi Sándort az ország első számú uzsorásának. Beszólt még a stadionépítésekre és a tömegsportok támogatására, ráadásul nyilvánosságra kerültek hatalmas költései.

Orbán lassan, de biztosan félreállította a titkon miniszterelnöki ambíciókat dédelgető Lázárt.

Kapott Mezőhegyesen egy hobbitelket, és folyamatos pénzátömlesztésekkel tartják a Fidesz oldalán. Legutóbb 8,5 milliárd támogatás pottyant le az egyébként veszteségesen működő birtokra.

A politikus tehát nagyon nem ugrálhat. A teniszszövetség élén megkapja azt a figyelmet, amit mindig is akart, viszont nincs útban.

Továbbra is a rendszer része, de bármennyire is kapar, Orbán gondoskodik róla, hogy ne kerüljön újra befolyásos pozícióba. Mert Felcsúti Viktor egyeduralmát senki sem veszélyeztetheti.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.