Kamugép: 9 millió helyett 0,9 millió maszkot varrtak a börtönben

Kamugép: 9 millió helyett 0,9 millió maszkot varrtak a börtönben

Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elismerte, hogy 9 millió maszk helyett április óta összesen csak 890 ezret sikerült legyártani a kínai maszkgyártó csodagépsoron a sátoraljaújhelyi fegyházban.

"Ezredes úr, mit mondtak, mennyit gyárt ez?" - kérdezte Orbán Viktor a sátoraljaújhelyi börtön parancsnokát a nemrég beszerzett kínai maszkvarrógépről. "Jelentem, 2,8 milliót egy hónapban" - vágta rá a parancsnok.

Úgy tűnik, kamu volt ez is.

Ehhez képest Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére válaszolva a börtönöket irányító BVOP azt közölte: a július 17-i adatok szerint 2020. május 25. óta 869340 maszkot gyártottak le.

Szerintük a 2,8 millió darabos kapacitás nem a kínai csodagépre vonatkozik, hanem a börtönök teljes teljesítőképességére. Ha ez így van, akkor is elég jó kérdés, hogy miért nem gyártottak 2 hónap alatt 5,6 millió maszkot, miért csak szűk 900 ezret.

Hadházy szerint 3 kínos magyarázat lehet a blamázsra:

  • a miniszterelnök képébe hazudott a börtönparancsnok (nem valószínű),
  • Orbán tudta, hogy a gép semmire sem jó, de szükség volt egy jól megtervezett propagandahírre és/vagy
  • a kínaiak átverték a nekik gazsuláló felcsúti miniszterelnököt.
Mindhárom lehetőség nagyon kínos, legalább annyira, mint a börtön látogatásról szóló videó - írja a független képviselő.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.26

VAN: úgy tűnik, csal a Fidesz-KDNP jelöltje a mohácsi időközi választáson

Lapunk birtokába jutott a Változást Akarók Nemzedéke beadványa, ami fényképekkel és videókkal bizonyítja, hogy Pávkovics Gábor fideszes jelölt érdekében osztanak élelmiszercsomagokat Mohácson.

  • 2020.09.26

Minden idők egyik legdurvább hackertámadása érte Magyarországot

Orosz, kínai és vietnámi hackerek próbálták túlterhelni a magyar pénzintézeteket. A támadás következtében Budapesten több helyen is akadozott az internetszolgáltatás.

  • 2020.09.26

Összeomlás szélén az egészségügy: emberhiány miatt maradnak el műtétek az Uzsoki kórházban

Az Uzsoki Utcai Kórház intenzív osztályára átcsoportosításokkal kell összekaparni az embereket, mert a szakképzett ápolók közel felét a járvány miatt a kormány parancsára máshová vezényelték át.