Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Karácsony: 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló

Évi egymilliárd bevétel származhat a mindössze másfélmilliárdos beruházásból, ami a helyi lakosok életét is jobbá teszi. Karácsony Gergely az élhetőbb Budapestet teremti meg számunkra!

Karácsony Gergely zöld baloldali főpolgármester közösségi oldalán megírta: a buszokat váltaná ki a sikló, amely a Hegyalja útnál, a Gellért-hegy lábától indulna. A jármű óránként 900 embert szállítana, ekkora kapacitásra van szükség, hogy kiváltsuk a turistabuszokat - közölte a városvezető.

Mint ismert, a Citadellához óránként több száz turista látogat el, általában busszal.

A Gellért-hegy Budapest ékköve lehetne, de rendkívül méltatlanul bántak vele az elmúlt években. Megkérdeztük az ott élőket, hogy mit szeretnének, milyen problémákat tapasztaltak. A legtöbben azt mondták, hogy a turisták miatt megnövekedett buszforgalom elviselhetetlenné teszi a mindennapokat - közölte Karácsony Gergely.

A tervek novemberben kerülnek a közgyűlés elé, legjobb esetben 2024-ben indulhat a Gellért-hegyi sikló. A beruházás költsége 1,5 milliárd forint, de az éves bevétel 1 milliárd forint körüli lehet, így már a második évben megtérül - közölte korábban Bardóczi Sándor főtájépítész. A megtermelt hasznot természetvédelmi programok indítására fordíthatná Budapest.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.22

Petíció indult a Hajógyári-sziget beépítése ellen

A Fidesz-kormány megpróbálja átejteni a palánkon az óbudai embereket.