Gondoskodás: Több lesz a szociális bérlakás Óbudán

Gondoskodás: Több lesz a szociális bérlakás Óbudán

Új rendszert alakítanak ki, ami igazságosabban segít a rászoruló III. kerületi polgárokon.

A lakhatási probléma az egyik legégetőbb gond az országban és Budapesten is. Az árak magasan vannak, miközben sokan küzdenek lakhatási gondokkal. Ezen a helyzeten enyhítene az óbudai önkormányzat.

Több lesz a szociális lakás!

A III. kerületben háromezer önkormányzati ingatlan van. Ezeknek most körülbelül az egyötöde szociális lakás. Vagyis a legrászorulóbbaknak adják ki, kedvezményes áron. A jövőben a leromlott állapotú lakásokat érétkesíteni az önkormányzat, a bevételből pedig a lakásállományt szeretnék felújítani, fejleszteni és bővíteni. A cél, hogy minél több szociális lakás legyen Óbudán. Ahogy Turgonyi Dániel, szociális ügyekért is felelős alpolgármester fogalmazott:

Eddig a bérlakások körülbelül egyötöde került szociális alapon kiutalásra. Ezen mindenképpen változtatni szeretnénk, hogy több rászoruló család juthasson ilyen megoldáshoz, hogy csupán alacsony jövedelme miatt megszűnő lakhatása miatt senki ne kerülhessen utcára.

Minél több rászorulón igyekszik segíteni az önkormányzat!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

Kézfertőtlenítőkkel segíti a védekezést a BKK a metróállomásokon

Tizenhárom forgalmas metróállomáson biztosítja az érintésmentes kézfertőtlenítés lehetőségét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezzel segítve a koronavírus-járvány elleni védekezést.

  • 2020.09.25

Budapest vezetése segítséget nyújt a turizmusnak, vendéglátásnak

Míg a Fidesz-rezsim belerúg a fővárosi vendéglátósokba, addig Karácsony Gergely és városvezetése valódi segítséget nyújt nekik. 

  • 2020.09.23

A Momentum képviselője helyrehozza a Pók utca lakótelep útjait

Egymás után tűnnek el a veszélyes kátyúk a lakótelep útjairól.